CCOO, UGT i USO convocaran a principis del mes d'agost una vaga general en tots els aeroports de l'Estat que afectarà més de 60.000 treballadors dels serveis de terra. La protesta es convocarà pel bloqueig del conveni col·lectiu de 'handling'. Els sindicats han indicat que els treballadors d'aquests serveis porten més de de dos anys de negociació sense acords i denuncien que la patronal ha deixat "passar el temps perquè no s'aconsegueixi cap acord, i així seguir amb la seva política de precarització del personal de 'handling' dels aeroports espanyols". Aquesta activitat és la que s'encarrega dels serveis d'assistència a terra, incloses l'atenció a les persones de mobilitat reduïda, mercaderia, correu i servei de passarel·les.

Els sindicats afirmen que, davant aquesta actitud per part de la patronal, s'han vist obligats a interposar un recurs al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) "per intentar arribar a un acord que eviti el col·lapse en els aeroports en ple període vocacional".

Els representants dels treballadors asseguren que han intentat conciliar amb les empreses durant les diferents reunions de negociació "en un intent d'establir un acostament que pogués resoldre la conflictivitat i s'avinguessin a resoldre la situació de bloqueig" que actualment es produeix en la negociació del IV Conveni Col·lectiu de Handling.

Concretament, segons apunten, el bloqueig es deu a la negativa de la patronal a negociar els increments i complements salarials, els descansos entre jornades, l'excés d'hores extraordinàries, les mesures de conciliació familiar o la progressió professional.

Els sindicats esperen que en la reunió en el SIMA es pugui arribar a un acord que desbloquegi la negociació sobre aquestes matèries i "eviti les molèsties en tots els aeroports en ple mes d'agost".