Denso Barcelona preveu assolir un volum de vendes de 380 milions d'euros aquest any 2018. La multinacional japonesa, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l'automoció, ha consolidat els darrers quatre anys una inversió de 70 milions d'euros (10 milions més dels 60 previstos inicialment).

La inversió ha permès automatitzar línies de producció, introduir elements de la indústria 4.0 als processos de treball, adquirir un edifici per a magatzem i control de qualitat d'entrada, incorporar nous professionals i millorar de manera global les instal·lacions. L'empresa, amb 800 treballadors, 200 dels quals s'han incorporat des del 2015, preveu arribar als 1.000 empleats el 2020.

En l'actualitat, els principals clients de DENSO Barcelona són els fabricants Toyota, Volvo i Mazda i la planta treballa en nous productes per a nous clients, entre els quals destaquen nous projectes per a Ford i General Motors.

Nou edifici

Durant el darrer any, l'empresa ha posat en funcionament l'edifici B2, on ha integrat les funcions de magatzem i control de qualitat d'entrada annex a la planta de 13.000 metres quadrats al mateix polígon de Santa Anna de Sant Fruitós de Bages. En l'actualitat, compta amb una ocupació del 60%, desenvolupa un paper important en el procés d'importació dels components, permet reduir l'estoc, inclou el control de qualitat i millora la productivitat i el flux logístic de l'empresa.

La instal·lació funciona com a punt duaner en un projecte que compta amb la confiança de l'Administració Tributària de l'Estat i ha permès establir vincles amb el Port de Barcelona i les administracions públiques.

Planta referent a Europa

Denso Barcelona es posiciona com l'única planta electrònica del grup a Europa i ocupa les primeres posicions en la llista de plantes electròniques del grup a nivell mundial. Dels processos dels darrers anys destaquen la injecció d'alumini de les carcasses de les centraletes de control electrònic i la injecció de plàstic dels comptaquilòmetres, dues fites reconegudes a nivell global.

Talent del territori

L'empresa ha augmentat el nombre d'estudiants que realitzen les pràctiques a través dels convenis de col·laboració establerts amb l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), la Fundació Universitària del Bages (FUB), l'Escola Diocesana de Navàs i l'Institut Lacetània.

Paral·lelament al setembre començarà el segon curs del Grau d'Automoció de l'EPSEM, que busca consolidar el creixement de la planta al Bages.