La companyia Seat, amb seu a Martorell, ha obtingut un benefici operatiu rècord de 212 milions d'euros el primer semestre del 2018, xifra que representa un increment del 62,7% respecte als 130 milions d'euros que es van assolir en el mateix període del 2017.

Seat va informar ahir que el volum de negoci ha crescut fins a 5.786.000 d'euros el primer semestre, el 14,5% més que en el mateix període del 2017 (5.054.000) i la xifra més alta en la història en un primer semestre.

Els resultats financers obtinguts el primer semestre del 2018 mostren l'excel·lent moment pel qual passa Seat. L'increment en les vendes entre gener i juny, període en què Seat ha aconseguit el volum més alt en la història de la marca, amb un 289.900 vehicles lliurats, ha impulsat el resultat operatiu i la facturació. El benefici operatiu de Seat també s'ha vist afavorit pel llançament del model Arona i per la millora en el mix de producte, és a dir, la venda de vehicles amb un marge de benefici més alt.

En relació amb la previsió per a la resta de l'exercici 2018, la cmpanyia Seat afegeix que els resultats dependran parcialment dels efectes de la implementació de la nova normativa d'homologació harmonitzada de mesurament de consum i emissions dels vehicles.

Alhora, Seat accelerarà la xifra d'inversions i despeses en recerca i desenvolupament per a nous models de vehicles i incrementarà les activitats de màrqueting per al llançament del Tarraco i del Cupra Ateca.