El nombre d'aturats a les comarques de la Catalunya Central es va incrementar en 37 persones el mes de juliol, un molt lleuger increment mensual del 0,14% que contrasta, però, amb els cinc mesos consecutius de baixades experimentades enguany. D'aquesta manera, el nombre de persones registrades sense feina, segons les dades del departament de Treball de la Generalitat, va ser el mes passat de 25.686. L'increment del territori central contrasta amb la també lleugera davallada de les persones inscrites a les oficines de Treball al conjunt de Catlaunya, que va ser del 0,29%. Des del mes de novembre del 2017 no es succeïa que l'atur baixava a les comarques interiors mentre pujava la mitjana catalana, un fenomen que el mes de juliol es va capgirar.

L'atur a la Catalunya Central no pujava en un mes de juliol des de l'any 2014, quan en aquell mateix mes el nombre d'aturats registrats va créixer el 0,31%.

En termes interanuals, el territori central també manté la tònica de descensos generalitzats a tot el país, però ho continua fent amb més intensitat que la mitjana catalana, com s'està esdevenint des del mes de setembre de l'any passat. Així, mentre al conjunt català la caiguda d'aturats registrats respecte del juliol passat va ser del 4,7%, a la Catalunya Central la davallada va ser del 5,67%. Amb tot, el descens interanual de l'atur d'aquest juliol és el més reduït des del gener del 2014, quan a la Catalunya Central va ser del 5,11%, i al conjunt català, del 4,22%. Molt enrere queden els mesos en què l'atur interanual es reduïa per sobre dels dos dígits al conjunt del territori, fet que va succeir entre l'abril del 2015 i l'octubre del 2017.

Per comarques, l'atur va incrementar en termes mensuals, el juliol, al Bages (1,26%), al Baix Llobregat (0,25%) i al Moianès (2,51%), i va baixar a la resta de comarques del territori: l'Alt Urgell, -2,21%; l'Anoia, -0,4%; el Berguedà, -0,65%; la Cerdanya, -9,74% i el Solsonès, -0,91%.

Quant a la taxa d'aturats, segons les dades de la Generalitat, tres comarques es mantenen per sobre del 10%: l'Anoia (13%), el Bages (11,25%) i el Berguedà (10,49%). Amb aquestes taxes, l'Anoia i el Bages es mantenen entre les deu comarques que les tenen més elevades, llistat en el qual la primera ocupa la tercera posició (després del Baix Penedès i el Garraf), i el Bages, la novena.