La marca automobilística Ford ha incorporat la tecnologia d'Alerta de Direcció contrària en la versió renovada que ha fet del seu model Focus, segons ha informat l'empresa, que ha explicat que aquesta innovació ajuda a prevenir el perill de conductors kamikazes.

Segons la companyia, durant l'última dècada es van produir una mitjana de 130 accidents anuals ocasionats per aquest tipus de conductors, i en els quals moren entre 25 i 30 persones cada any. L'enginyer de desenvolupament de Tecnologies d'Assistència al Conductor de Ford Europa, Jan Guesten, afirma que aquests accidents poden ser «devastadors», i subratlla que els conductors que estan cansats, confosos, o que condueixen amb males condicions meteorològiques poden prendre el camí equivocat.

El nou mecanisme es basa en el reconeixement de senyals de tràfic de Ford i utilitza informació GPS del sistema de navegació per identificar la ubicació del cotxe i també una càmera orientada cap a endavant. En situacions en què un conductor passa dues senyals de direcció prohibida, l'Alerta de Direcció contrària emet un advertiment i mostra al conductor un símbol vermell de direcció prohibida.