L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) constata una «lleugera desacceleració» de l'economia el tercer trimestre de l'any, i preveu una alça del PIB del 0,6 % entre juliol i setembre a nivell trimestral, amb una alça interanual estimada del 2,6 %. Aquest dimarts, l'OCDE també va advertir d'un alentiment del creixement de l'economia estatal.

L'Airef ha actualitzat el seu termòmetre en temps real de l'evolució de l'economia espanyola, que s'elabora a partir de les previsions del creixement del PIB en temps real generat pel model Mipred i reflecteix que la informació conjuntural coneguda fins al moment referent al tercer trimestre del 2018 dona senyals d'una «lleugera desacceleració» del creixement de l'economia en relació amb l'estimació inicial.

En concret, els indicadors conjunturals observats en l'últim període analitzat mostren un saldo acumulat de sorpreses negatives.

Segons l'última actualització del seu model Mipred, que pronostica la taxa de creixement en temps real, l'economia espanyola registrarà un creixement del 0,6 % en el tercer i quart trimestre, després de les últims dades de l'Índex de Producció Industrial (IPI) del juny.

Les exportacions creixeran el 0,4 % el tercer trimestre, les importacions, el 0,8 % i el nombre d'ocupats en termes d'EPA s'elevarà el 0,7 %.