10 de agost de 2018
10.08.2018

Ryanair cancel·la avui més de 400 vols per una nova vaga de pilots

09.08.2018 | 23:59

Ryanair ha cancel·lat més de 400 vols amb destinació o origen a Bèlgica, Suècia, Irlanda i Alemanya per la vaga de pilots convocada en aquests quatre països per avui.

L'associació neerlandesa de pilots va anunciar vaga també a Holanda, però l'aturada no ha estat confirmada per la companyia. L'aerolínia irlandesa no ha volgut donar dades sobre l'afectació als aeroports espanyols. El gruix de les cancel·lacions, 250, són connexions amb Alemanya. En aquest cas, es va avisar els clients aquest dimecres a la tarda, ja que el pilots germànics es van afegir a última hora a l'aturada. Segons l'aerolínia, els passatgers afectats de Bèlgica, Suècia i Irlanda van ser informats a través de missatge SMS o correu electrònic el divendres 3 d'agost.

D'altra banda, l'aerolínia va assegurar que no està obligada a pagar indemnitzacions als passatgers afectats per les vagues, ja que en aquest cas «un sindicat està actuant de manera irraonable i d'una forma que està fora del control de l'aerolínia».

La companyia va afirmar que tots els passatgers que hagin vist cancel·lat el seu vol seran reubicats a vols alternatius o se'ls reemborsarà els diners del seu bitllet. Però la companyia no preveu compensacions més enllà d'això. De fet, diversos clients afectats per les vagues dels dies 25 i 26 de juliol s'han queixat que la companyia es nega a indemnitzar-los.

Preguntada per aquesta qüestió, l'aerolínia va explicar en un breu comunicat que les compensacions econòmiques «no procedeixen quan un sindicat està actuant de manera irraonable i d'una forma que està fora del control de l'aerolínia». De cara a la jornada d'avui, Ryanair ha cancel·lat un total de 104 connexions amb Bèlgica, 22 a Suècia, 20 a Irlanda i 250 a Alemanya. En un comunicat, l'aerolínia «transmet les més sinceres disculpes als clients per qualsevol inconvenient que pugui causar aquesta vaga innecessària».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook