CCOO i UGT de Catalunya han criticat la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors davant la pujada dels preus, que el juliol va ser del 2,2% a Espanya i del 2,3% a Catalunya, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

A Catalunya, els preus de la roba i el calçat han caigut el 13,1% per l'efecte de les rebaixes, però han augmentat el 2 % en cultura i oci, l'1% en habitatge i el 0,6% en el sector de la restauració, segons un comunicat de CCOO.

CCOO ha xifrat en el 2% l'empobriment adquisitiu i en el 10,6% la caiguda dels salaris entre 2008 i 2016, amb la qual cosa «l'increment acumulat dels béns i serveis bàsics perjudica els treballadors amb salaris més baixos».

UGT, de la seva banda, ha recordat que el 25% dels assalariats a Catalunya són inframileuristes, motiu pel qual ha reclamat que s'apliqui una pujada del 3% en els salaris fins a arribar als 14.000 euros anuals «que permetin guanyar poder adquisitiu».

En la mateixa línia, CCOO va demanar la derogació «immediata» de la reforma laboral, que, segons el sindicat, ha expulsat 184.000 persones del mercat laboral i ha «empobrit la classe treballadora», i la recuperació dels llocs de treball destruïts durant la recessió econòmica.

Segons CCOO, la reforma laboral també està provocant «un desequilibri financer» en la Seguretat Social «per insuficiència d'ingressos de cotització» i va demanar també que es porti a terme una reforma per «assegurar la capacitat adquisitiva dels pensionistes».