L’operadora de telecomunicacions manresana Fibracat continua amb l’execució del seu pla d’expansió a la comarca del Bages i preveu arribar a tots els municipis abans d’acabar aquest any, segons explica l’empresa en una nota de premsa.

Aquest mes d’agost, l’empresa ha activat la seva xarxa de fibra òptica a la urbanització del Calvet, a Sant Salvador de Guardiola. Segons assegura la mateixa empresa, Fibracat és l’única operadora que ha invertit en el desplegament d’aquesta tecnologia en el nucli residencial i que dona servei a la urbanització.

En aquests moments l’operadora manresana ja arriba al 80% de les poblacions bagenques. Segons explica la mateiuxa empresa, en els llocs on té presència, la seva quota de mercat és, de mitjana, del 20%.

Pel que fa a l’extensió de la seva cobertura de fibra òptica a la resta de municipis de la comarca del Bages, Fibracat explica que està pendent de resoldre els darrers tràmits administratius per activar la seva xarxa pròpia a les poblacions d’Avinyó i Santpedor i, darrerament, s’han presentat els projectes de desplegament a Sallent i Castellgalí.

En el cas de Sant Vicenç de Castellet, la documentació per doncar coertura de fibra al municipi està presentada des de l’any passat i per qüestions alienes a Fibracat encara no es pot oferir el servei als clients que ho han sol·licitat, sempre segons assegura l'empresa.

En paral·lel, el proper mes de setembre l’empresa presentarà els projectes tècnics per fer el desplegament als municipis de Balsareny, Navàs i Súria. Fibracat preveu donar servei al conjunt de la comarca del Bages abans d’acabar l’any.

Actualment, la cobertura de Fibracat és total als municipis de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Artés, el Pont de Vilomara i el mateix nucli de Sant Salvador de Guardiola amb una quota de mercat mitjana del 20%.