El preu mitjà del litre de gasolina i de gasoil ha tocat aquesta setmana màxims de l'estiu, després d'encadenar la seva cinquena pujada consecutiva, que coincideix amb l'operació tornada de les vacances d'agost.

En concret, el litre de gasolina s'ha situat aquesta setmana als 1,329 euros, després de repuntar el 0,15 % i assolirt així nivells que no marcava des de mitjan del mes de juny passat, segons dades del Butlletí Petrolier de la UE recollits per Europa Press.

Per la seva banda, el preu mitjà del litre de gasoil ha marcat aquesta setmana els 1,230 euros, després d'encarir-se el 0,16 % respecte a fa set dies i tocar també màxims des de mitjan juny.

Així, els preus dels dos carburants segueixen la tendència alcista que van iniciar a final del mes de juliol i que els ha portat a encadenar una pujada després d'una altra en les últimes cinc setmanes.

Aquests preus de gasolina i gasoil coincideix de ple amb el final de les vacances del mes d'agost, en el qual la Direcció General de Trànsit (DGT) preveu al voltant de 4,5 milions de desplaçaments des d'ahir i fins demà, al conjunt de l'estat.