El BBVA té previst tancar les seves oficines del carrer Guimerà i de la plaça de Crist Rei de Manresa. D´aquesta forma, l´entitat financera concentrarà la seva activitat al centre de la capital del Bages, a l´antiga oficina central de Caixa Manresa, situada al cantonada del Passeig de Pere III i el car-rer Casanova, segons van confirmar fonts de l´entitat financera a Regió7.

Les mateixes fonts consultades asseguren que el tancament d´aquestes dues oficines, que es troben molt a prop de la que absorbirà la seva activitat, respon a l´adaptació de la xarxa que porta a terme l´entitat per donar resposta a les demandes dels clients. Segons assenyalen des de la mateixa entitat, els clients cada cop tenen un perfil més digital. Segons les fonts consultades, un cop es consumi el canvi de sucursal, els clients aniran a «una oficina molt més gran i amb més serveis».

Amb aquests canvis, el banc només mantindrà dues oficines al centre de la ciutat: una serà la del Passeig, que durant anys era l´oficina principal de Caixa Manresa a la capital del Bages i recentment ha estat reformada, i l´altra sucursal que es mantindrà serà la de la plaça dels Infants. Amb aquests canvis, l´entitat tindrà un total de vuit oficines a Manresa, quan tan sols fa dos anys en tenia 13.

Aquests dos tancaments, que encara no s´han executat, coincideixen amb la reforma de l´oficina del Passeig de Pere III que s´ha portat a terme aquests darrers mesos i que la converteixen en una de les primeres a adoptar el nou model dissenyat per l´entitat. BBVA, però, desvincula les reformes de l´espai d´aquesta reorganització de la xarxa d´oficines al centre de Manresa.

L´entitat de moment no ha concretat quin ús tindrà l´espai al car-rer Guimerà, que està situat en un edifici molt vinculat a la història de la banca manresana.

Aquest immoble, que forma part del patrimoni arquitectònic protegit de Manresa, era residència de la família Padró i va ser adquirit l´any 1967 pel desaparegut Banc Mercantil de Manresa, que al seu torn era l´hereu de la Banca Padró. Després, el Banc Mercantil va integrar-se a Banca Catalana i, finalment, amb l´absorció de Banca Catalana per part del BBVA, l´immoble d´estil modernista i construït el 1883 va passar a formar part del patrimoni d´aquesta entitat financera.

D´altra banda, l´oficina de Crist Rei havia estat de Caixa Catalunya i va integrar-se a la xarxa del BBVA quan aquest va absorbir Catalunya Caixa, entitat que va néixer fruit de la fusió entre les antigues caixes de Manresa, Catalunya i Tarragona.