El president de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central (PMCC), Xavier Perramon, i el president de la Cecot, Antoni Abad, han signat un conveni de col·laboració que vincula l'adhesió de la PMCC a l'organització empresarial Cecot, en el qual s'hi recull l'oferta de serveis d'una i altra entitat per complementar els respectius portfolis en benefici dels seus associats.

Sobre la signatura, Xavier Per-ramon assegura que «amb aquest acord volem que les empreses de la Cecot tinguin accés directe als serveis tècnics especialitzats del Centre de Formació Pràctica, en un entorn marcat pel ressorgiment de l'activitat industrial i per la nova Indústria 4.0., en el qual la demanda de nous perfils professionals i la necessitat de formar els treballadors en les noves tecnologies està creixent exponencialment».

Arrel del conveni, els socis de la PMCC mantindran una sèrie d'avantatges, com ara l'accés al servei d'assessorament en qualsevol dels prop de 30 àmbits empresarials que disposa actualment la Cecot, i els serveis d'informació i de formació transversal. Les empreses de la PMCC també podran accedir a la Borsa de Treball i a l'ampli ventall d'acords en descomptes que la Cecot té amb grans empreses de prestació de serveis de telecomunicacions, energeria elèctrica, carburants, vols, pernoctacions o lloguer de vehicles, i podran participar del servei de promoció internacional del sector del metall, l'anomenat Pla Metall que la Cecot impulsa juntament amb altres organitzacions empresarials catalanes.

Les empreses associades a qualsevol dels col·lectius empresarials que conformen la Cecot, i en especial les adherides a la Unió Empresarial Metal·lúrgica, podran accedir als serveis formatius de la Fundació Lacetània, de la qual la PMCC n'és impulsora juntament amb altres organismes i entitats del Bages, i al servei de consultes i assessorament especialitzats en determinats àmbits del metall. El conveni també obre les portes a altres col·laboracions entres ambdues entitats en àmbits com la innovació tecnològica del sector o la industria 4.0.

La PMCC actualment aplega 91 empreses amb més de 3500 treballadors i una facturació conjunta de més de 600 milions d'euros.