n Els preus dels paquets turístics a Espanya han incrementat el 13,4% en el que portem d'any, amb dades d'agost, a causa en part de l'increment dels preus hotelers, que han crescut més del 25%, segons les dades de l'IPC publicades per Estadística. En taxa intermensual (agost sobre juliol), les tarifes dels paquets van créixer el 3,3%.

Aquest increment dels preus es produeix tot i que en taxa interanual en viatges organitzats han caigut el 4,4% respecte al juliol del 2017. Aquest descens s'explica per la caiguda dels preus del transport aeri davant la baixada del combustible. En concret, els viatges organitzats a destinacions estatals han incrementat els preus el 30,6% en el que portem d'any tot i la caiguda de l'11,3% registrada l'últim any, mentre que les tarifes de paquets internacionals van registrar un creixement inferior, en situar-se en el 4,8%.

Les tarifes dels vols estatals han caigut en tots els seus registres, el 4,3% en el que portem d'any, l'11,1% en taxa interanual i el 0,6% l'últim mes. Davant d'això, els preus dels vols internacionals han pujat el 8,6% en el que portem d'any, amb un increment de l'1,8% l'agost. Pel que fa als preus d'hotels, hostals i pensions a Espanya, es manté la pujada de preus. Els vuit primers mesos de l'any han incrementat els preus el 25,4%, un percentatge que contrasta amb l'increment de l'1,8% en taxa interanual o del 0,5% l'últim mes. Destaca especialment l'increment de preus registrat a les Balears des de començament d'any, on han augmentat els preus en allotjaments el 82,3%, davant de la caiguda del 6,9% registrada a la Comunitat de Madrid. La resta de les autonomies també han registrat importants increments en els seus preus hotelers en el que portem d'any: Cantàbria (+56,7%), Comunitat Valenciana (+48,4%), Astúries (+41,7%) i Catalunya (+33,8%).

En el seu conjunt, els preus relacionats amb el turisme i l'hostaleria han augmentat el 4,3% en el que portem d'any. El creixement ha estat de l'1,1% en taxa interanual i del 0,6% l'agost.