Semen Cardona, en col·laboració amb PIC, va inaugurar dissabte el seu nou centre de transferència genètica (CTG) a Tarazona (Aragó). Un centre dels més avançats d'Europa en tecnologia per controlar les condicions ambientals i de bioseguretat.

A la inauguració hi van assistir 200 persones, entre elles els màxims responsables de Semen Cardona i de PIC, a més d'autoritats locals de Tarazona, encapçalades pel seu alcalde, Luis María Beamonte. Al seu costat, regidors, portaveus municipals de diferents partits i representants de l'Associació de Comerç, Serveis i Indústria de Tarazona.

Semen Cardona ha estat l'encarregada de realitzar l'obra civil del centre i el gestionarà, mentre que PIC aportarà els verros seleccionats entre les millors línies genètiques. De la seva unió neix un centre que, per la seva localització, facilitarà la distribució a tota la península. A més, està situat en una zona rural estratègica, als peus del Moncayo, amb baixa densitat porcina.

El CTG Tarazona, que comptarà amb 10 empleats directes, tindrà capacitat per a 300 sementals d'alt valor genètic i disposarà del seu propi laboratori amb les últimes innovacions en dilució, contrastació i envasat. I es tracta de centre autosuficient, que s'abasteix només amb energia solar.

L'expansió de Semen Cardona a Espanya la portarà en la seva següent etapa a Segòvia, on s'està construint un nou centre d'inseminació artificial (CIA). En paral·lel està duent a terme la seva expansió internacional, amb centres a Mèxic i a Filipines, exportant a 20 països d'Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica, i comercialitzant 3 milions de dosis anuals.