El fabricant surienc de cervesa artesana La Pirata ha tancat una ronda de finançament de 150.000 euros a través del marketplace d'inversió Crowdcube per obrir el seu primer bar a Madrid, al popular barri de Malasaña. En total hi han participat 70 inversors privats i la inversió mitjana ha superat els 2.000 euros.

Des de l'any 2015, La Pirata ha venut al voltant de 600.000 litres de cervesa, el que equival a 2 milions d'ampolles, i l'objectiu de la marca a mig termini és obrir més bars a Madrid, Sevilla i Barcelona. Segons Aran León, gerent de l'empresa, la decisió d'obrir a Madrid el primer local ha estat per «motius estratègics», ja que el sector de la cervesa artesana «està molt menys explotat a Madrid que a Barcelona». A la capital de l'Estat, a més, l'empresa pretén ampliar les seves expectatives inicials de venda.

Segons Aran León, gerent de l'empresa, la previsió de litres per a aquest any és de més de 260.000, fet que suposarà un creixement del 50 % respecte de l'any passat, quan ja es va créixer el 70 % respecte de l'anterior. La Pirata preveu tancar l'any amb una facturació de 750.000 euros, quan el 2017 va ser 450.000 euros.

Aquest any s'han ampliat les instal·lacions de la fàbrica i s'ha incrementat la seva capacitat de producció en el 50 % amb l'adquisició de tres noves fermentadores, fet que permetrà a la cerversera posar al mercat, l'any que ve, uns 300.000 litres de producte.

Actualment, La Pirata ofereix fins a 20 referències de cervesa diferents i es comercialitza en més de 15 països (França, Holanda, Itàlia, Regne Unit, República Dominicana, República Txeca, Suïssa, Hongria, Bèlgica i la Xina, entre d'altres).

La Pirata, que té en plantilla 8 persones (tres més que l'any passat), celebrarà el dia 29 d'aquest mes el seu tercer aniversari, en el qual tindran presència algunes destacades fàbriques europees, com Basqueland (País Basc), Brouwar Stu Mostow (Polònia), La Calavera (Ripoll), Guineu (Valls de Torruella), Fuerst Wiacek (Berlín), Monyo Brewery (Budapest), Northern Monk (UK). La jornada comprendrà una caminada popular, una actuació castellera, concerts, tallers i tastos. S'hi esperen 1.200 persones.