06 de octubre de 2018
06.10.2018

L'aeroport de la Seu fa en vuit mesos les mateixes operacions que en tot el 2017

La Generalitat vol construir més hangars a la infraestructura pirinenca per atendre demandes d'empreses

05.10.2018 | 23:43
Pista d'aterratge de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell

L'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell ha registrat en els primers vuit mesos d'aquest 2018 el mateix volum d'operacions que durant tot el 2017 –quan s'hi van dur a terme més de 3.600– i preveu tancar l'any superant-ne les 4.000. Aquesta xifra suposa, per tant, un creixement del 33% respecte al període comprès entre el gener i l'agost d'ara fa un any i, segons ha valorat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, és un símptoma del seu «potencial». En el marc d'una visita a les instal·lacions aquest divendres, en la qual va ser acompanyat pel director d'Aeroports de Catalu-nya, Jordi Candela, Gavín també va explicar que s'estan plantejant construir nous hangars, a banda dels ja previstos, per atendre les demandes que reben de diverses empreses.

Gavín va destacar la «potencialitat» de l'aeroport, tant per al transport de viatgers com en l'àmbit industrial, sobre el qual va dir que «és capaç d'atreure activitat econòmica i de crear llocs de treball». Segons el director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, de les 4.000 operacions amb què es preveu tancar aquest 2018, més d'un centenar seran de caràcter comercial. Pel que fa a l'ús dels hangars que hi ha a l'entorn d'aquesta infraestructura, Candela va explicar que els vuit actuals ja estan ocupats i que, dels set previstos, només n'hi ha un que actualment estigui disponible. Per aquest motiu, Gavín va dir que «molt probablement» s'optarà per construir-ne de nous per tal de donar resposta a les demandes d'empreses que es volen instal·lar a l'equipament.

A banda de la visita a l'aeroport, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat també es va reunir a la seu del govern d'Andorra amb el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació de l'executiu del Principat, Gilbert Saboya. La trobada va servir per parlar sobre els avenços en el procés d'homologació de la infraestructura i les demandes del territori perquè aquesta pugui acollir vols de fora de l'espai Schengen i disposar d'un sistema d'aproximació amb GPS. En aquest sentit, Gavín va explicar que amb la seva implementació, pionera a l'Estat espanyol, el percentatge d'aterratges amb garanties se situaria en el 95%, i augmentaria el 15% les possibilitats respecte a l'actual sistema d'aproximació visual.

D'altra banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat va informar el Govern andorrà sobre les obres que ja s'estan duent a terme al túnel de Tres Ponts, a la C-14, que contribuiran, va dir, a millorar l'accés a Andorra des de l'Estat espanyol. Les dues parts han convingut mantenir un contacte fluid per poder informar ràpidament de qualsevol alteració al trànsit que es pugui produir per les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook