La planta de Seat de Martorell ja ha iniciat la producció del nou Audi A1, el segon model de la marca prèmium del grup Volkswagen després del Q3, que es produirà en exclusiva a la fàbrica catalana. Així, el nou model compacte esportiu es distribuirà des de Martorell a tots els mercats on es comercialitza, la qual cosa contribuirà a elevar el volum d'exportació de la fàbrica, que ja supera el 80%.

Seat ha explicat que la seva companya del grup Volkswagen ha assignat l'A1 a Martorell després de l'èxit de producció de l'Audi Q3, que va començar a mitjan 2011 i del qual s'han fabricat 800.000 unitats fins a juliol, una xifra que, asseguren, «ha superat fins i tot les expectatives inicials».

La generació anterior de l'Audi A1 es va fer a Brussel·les, mentre que el nou Q3 es fabrica ara a la fàbrica Györ d'Hongria. El nou model d'Audi seria el segon vehicle prèmium fabricat a l'Estat després del tot terreny de la marca dels quatre cèrcols. El vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, ha explicat que l'Audi A1 «es fabricarà sota els més alts estàndards de qualitat, la qual cosa confirma el compromís del Grup Audi amb la fàbrica de Martorell com un lloc de producció estratègic per a la xarxa mundial del Grup Volkswagen». Per la seva banda, el responsable de Producció i Logística d'Audi, Peter Kössler, ha explicat que els treballadors ja tenen experiència en vehicles de la marca després de la producció del Q3, per la qual cosa considera Martorell «el lloc ideal» per fabricar el nou A1.