El Palau Firal de Manresa va acollir ahir al matí la cinquena edició de la Matinal de la Reempresa, un conjunt d'activitats i conferències destinades a empresaris que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors que volen agafar el relleu d'un negoci que ja està en funcionament.

L'acte, que va reunir prop de 80 assistents, va ser coordinat conjuntament pel Cedem de l'Ajuntament de Manresa, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Consorci del Moianès com a punts d'atenció de Reempresa, el mercat de compravenda de pimes impulsat per Cecot i Autoocupació amb la col·laboració de la Generalitat i del fons FEDER.

A l'acte hi van ser presents Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona; i Antoni Abad i Albert Colomer, president i director, respectivament, del Centre de Reempresa de Catalunya. Colomer va destacar que 33 empreses del Bages no han hagut d'abaixar la persiana gràcies a Reempresa i que una norantena de llocs de treball s'han salvaguardat amb la continuïtat d'aquests negocis, des que es va iniciar el servei a Manresa el febrer del 2013.

La trobada va constar de dues conferències i un espai d'entrevistes entre persones interessades a reemprendre un negoci i altres que busquen cedir-lo.