El segell Coopera distingirà les gestories i assessories de la Catalunya Central que s'hagin preparat específicament per atendre les empreses cooperatives.

L'Ateneu de Cooperatives de la Catalunya Central va presentar ahir aquest segell als mitjans de comunicació, i la seva tècnica, Blanca Pellicer, va explicar que es tracta d'una de les accions per «promoure el model cooperatiu entre els prescriptors privats» que aconsellen els emprenedors a l'hora de crear empreses.

L'Ateneu calcula que una desena de gestories i assessories obtindran, inicialment, aquest segell. Precisament ahir, les empreses van portar a terme el tercer i últim curs d'una sèrie d'accions formatives impulsades pel mateix Ateneu i que els permetrà obtenir el segell. La formació, segons va explicar Pellicer, es complementarà amb nous cursos que es faran l'any que ve.

Pellicer també va explicar que a les empreses que demanin assessorament a l'Ateneu se'ls lliurarà una llista amb les gestories i assessories que disposen del segell Coopera i també se'n farà difusió a la web i les xarxes socials.

Xavier Garcia, de la consultoria Sensus, que participava en aquest curs, va posar de manifest que «hi ha un canvi» en la societat i que cada hi ha més demanda del model cooperatiu.

En aquest sentit, va assenyalar que «necessitem formar-nos» perquè «possiblement la cooperativa és el model de segle XXI». També posava en relleu que aquesta acció formativa «és molt important perquè estem molt contaminats del model de societats a l'hora de crear empreses», encara que afegia que «també és el model que coneixem més». Amb el curs, va dir «ens hem de treure els dimonis del cap», i també reclamava que hi hagi més facilitats per part de l'administració, especialment notaris i registradors, per crear cooperatives.