El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va assegurar ahir que la incertesa en relació a les perspectives de la inflació a la zona euro està «allu-nyant-se», fet que dona suport a les estimacions de l'autoritat monetària.

En un discurs pronunciat a Bali (Indonèsia) durant la reunió anual del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial, el banquer italià va subratllar que l'economia de l'eurozona «segueix expandint-se d'una manera àmplia», tot i que va alertar que existeix «certa moderació» després del «fort creixement» del 2017.

Així, Draghi va indicar que la política monetària del BCE «continua donant suport» a la demanda interna, el que al seu torn ha elevat les dades d'inflació. L'autoritat monetària ha recordat que l'acceleració dels preus es deu, sobretot, a l'apreciació de l'energia.

«La incertesa sobre les perspectives d'inflació està allu-nyant-se», va afirmar Draghi. «Esperem que la inflació subjacent repunti de cara a final d'any i que després augmenti gradualment a mig termini, recolzat per les nostres mesures», va afegir.

La projecció del BCE és que la taxa general d'inflació es moderi a final 2018 a l'1,7%, des del 2,1% registrat el setembre, en què s'estabilitzarà durant els propers dos anys.

Així mateix, el màxim responsable de l'estabilitat dels preus de la zona euro va alertar que s'haurien de monitoritzar els canvis que s'estan produint en els mercats immobiliaris i en el sector financer no bancari pels riscos que comporten.

«Per recollir tots els beneficis de les nostres mesures de política monetària, altres àrees han de contribuir decisivament a augmentar el potencial de creixement a llarg termini i reduir les vulnerabilitats», va postil·lar el president del Banc Central Europeu, en referència a la implementació de reformes estructurals, la reducció de la deute i l'adherència estricta al Pacte d'Estabilitat i Creixement.