La Cooperativa la Granera, que va néixer fa 6 anys a Santpedor per promoure un consum local, responsable i ecològic, s'ha organitzat ara en una SCCL, una societat cooperativa catalana limitada, i ha obert un nou local al poble.

El col·lectiu havia funcionat fins ara amb accions de difusió sobre el consum responsable i també ha participat activament amb diverses iniciatives del poble vinculades amb temàtiques socials. La setmana passada en va fer la inauguració del nou espai coincidint amb la presentació de la nova etapa de la cooperativa.

El nou local de la Cooperativa la Granera SCCL és al carrer Pastor, 29, de Santpedor. Els promotors de la formalització del col·lectiu en una cooperativa «de consum local, responsable i ecològic» impulsen la iniciativa amb la voluntat de «formalitzar la relació amb els proveïdors amb l'objectiu de tenir-hi un tracte directe», segons expliquen fonts de la cooperativa. El local romandrà obert els dimarts en horari de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

Aquesta és la primera cooperativa organitzada a Santpedor, que consta de 15 famílies associades i compra directament a productors locals i ecològics de verdura, fruita, carn i ous, entre d'altres productes. En el nou local es podran recollir els productes encarregats per Internet. Per a més informació sobre com ser-ne soci, es pot trucar al telèfon 618 758 705 o bé presentar-se directament al local els dimarts.