L'associació de professionals séniors Gest!, l'Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Manresa van presentar ahir la 3a edició del premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial al Bages, un guardó que pretén donar suport i incentivar projectes empresarials d'emprenedors a la comarca. En el premi col·laboren també la FUB, la UPC, l'EPSEM i per primera vegada la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),

En aquesta edició, l'Obra Social la Caixa lliurarà 7.000 euros per premiar els millors projectes empresarials que en aquesta edició s'atorguen en dues línies de dotació de premis: 5.000 euros per al projecte guanyador en activitat iniciada i 2.000 euros per a projectes sense activitat iniciada. A més, hi haurà dos premis complementaris, dotats per la FUB, per a les dues línies consistents en dues beques de 1.500 euros en concepte de postgrau/màster en l'àmbit d'empresa, del Centre Internacional de Formació Continua del Campus Manresa de la UVIC-UCC. A més, tots els projectes que compleixin les condicions determinades en les bases tindran accés a finançament i a assessorament per tal d'acompanyar els seus projectes.

Així, a banda dels premis principals, tots els projectes presentats que obtinguin una puntuació final mínima de 60 punts, CaixaBank es compromet a estudiar el seu finançament, amb el màxim import possible segons les necessitats manifestades en el projecte. Per obtenir aquest finançament, els projectes hauran d'assolir un mínim del 50% de la puntuació màxima de cadascun dels projectes avaluables.

Les bases del concurs es poden consultar a l'adreça www.gestcat. cat, per telèfon trucant al telèfon 938787625 o per correu electrònic a cedem@ajmanresa.cat o a www.manresa.cat/cedem. La data límit per a la presentació de projectes serà el 31 de gener del 2019. Posteriorment, de l'1 de febrer al 31 de març hi haurà la fase d'avaluació dels projectes presentats. Es preveu fer públics els projectes guanyadors i fer l'acte de lliurament dels premis a final del mes de maig del 2019, en el marc de la setmana de l'emprenedoria a Manresa.

Compromís amb l'emprenedoria

La nova edició del premi va ser presentada ahir a l'Ajuntament de Manresa per la regidora d'Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz Mas; pel president de l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, Josep Sinca Cura; i pel tresorer del mateixa entitat i responsable del Premi, Lluís Font Berenguer.

Cruz va insistir que, amb aquest guardó, l'Ajuntament pretén contribuir a impulsar projectes empresarials que tinguin la suficient entitat per ser finançats i desenvolupats. Josep Sinca va assegurar que per a Gest! «és molt important l'acompanyament als emprenedors a l'hora de prendre decisions, a ajudar-los a saber quins són els perills als quals s'enfronten». Sinca va dir als futurs emprenedors que «la il·lusió és important, però no ho és tot, per aconseguir l'èxit és fonamental saber formar un bon equip i pensar en l'evolució ràpida de les coses». Lluís Font va explicar els trets principals de les bases del concurs d'aquesta tercera edició, a la qual es podran presentar tot tipus de projectes empresarials, tant de nova creació com en funcionament, i per establir o establerts a la comarca del Bages. La seva titularitat podrà ser tant de persones físiques com de persones jurídiques.