Seat ha iniciat la producció del Tarraco a la planta de Volkswagen a Wolfsburg (Alemanya), que per primera vegada en 20 anys acull la fabricació d'un model d'una altra marca del grup alemany.

Segons va informar l'empresa en un comunicat, el Tarraco, el tot terreny més gran de Seat i que ha estat dissenyat i desenvolupat a Barcelona, compartirà línia de producció amb els models Tiguan i Touran de Volkswagen. La companyia amb seu a Martorell destaca que el pas cap a la producció multimarca augmentarà la capacitat de desplegament de la principal fàbrica de Volkswagen.

La producció del Tarraco a la ciutat germànica forma part del Pacte per al futur acordat per Volkswagen i el seu comitè d'empresa a finals del 2016. El pacte és un calendari a llarg termini per millorar la viabilitat econòmica de la marca i situar així l'empresa en una base «ferma» de cara al futur.

«El Seat Tarraco mostra la col·laboració entre les marques del grup Volkswagen per generar sinergies. Aquest nou tot terreny ens permet entrar en un nou segment, guanyar volum de vendes, impulsar la nostra imatge de marca i incrementar la capacitat de generar marges», va assenyalar el vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer.

De la mateixa manera, el responsable mundial de Producció i Logística de la marca Volkswagen, Andreas Tostmann, va destacar que disposar d'una xarxa de producció competent i líder mundial en tot el grup Volkswagen és un dels punts més importants per millorar l'eficiència de la companyia.