La gran banca ha decidit començar a revisar la seva política de preus en la comercialització d'hipoteques com a avançament al possible escenari en el qual siguin les entitats financeres les que hagin de pagar l'impost sobre actes jurídics documentats en les escriptures públiques de préstec amb garantia hipotecària.

Tot i que la nota enviada ahir per la Sala Tercera del Suprem afegeix incertesa regulatòria, els principals bancs han començat a analitzar un possible augment dels preus. Aquest moviment és degut al fet que si el sector ja té una estreta rendibilitat donat l'entorn de tipus d'interès en mínims històrics o una elevada competitivitat comercial, haver d'assumir un nou impost que fins ara ho abonava el client suposa un cop dur al seu compte de resultats.

El sector, però, no té certesa ara mateix de res, ja que no estan clares les condicions a aplicar. En aquest sentit, les fonts consultades asseguren que el «lògic» serà que si al final és el banc el que ha d'assumir el gravamen es revisarà i replantejarà la política de preus.

«Si has d'assumir un cost que no estaves assumint i ja tenies uns diferencials ajustats, en un mercat hipotecari tan competitiu com és l'espanyol, serà que és obvi», subratllen.