El circuit de Can Padró, a Castellbell i el Vilar, va reunir ahir al matí unes 150 empreses i autònoms en el marc d'una jornada empresarial que va debatre sobre els reptes de la mobilitat futura i que també va tenir una sessió de networking entre les empreses participants.

La jornada va incloure una taula rodona que va debatre sobre l'eficiència energètica i el futur dels vehicles híbrids i elèctrics. En la primera part del debat, protagonitzada per representants i tècnics especialitzats d'institucions, es va posar l'èmfasi en com estan canviant els hàbits de mobilitat. En aquest punt, la directora de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a la Catalunya Central, Míriam Sort, va destacar que s'estan observant aquests canvis, encara que són lents perquè hi ha nivells de contaminació elevats, però que cada cop la població està més conscienciada de la necessitat de reduir la contaminació perquè acaba afectant la salut.

En el mateix debat, el director de serveis de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Àngel López, va destacar que a Catalunya s'està començant a estudiar com transformar les xarxes elèctriques per adaptar-les a les necessitats del cotxe a l'elèctric i que estan a l'expectativa de què faran les empreses elèctriques. Per la seva banda, els representants de marques de motos i automòbils van destacar que els consumidors cada cop estan més conscienciats per l'ús de vehicles elèctrics, encara que la seva poca autonomia i el relativament poc estalvi econòmic que els suposa no acaben de fer arrencar el sector.

D'altra banda, la inauguració de la jornada va ser a càrrec de l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montse Badia, que va destacar que la sessió era «una oportunitat per crear sinergies i per vendre» per a les empreses que hi participaven. També en l'obertura de la sessió, el secretari primer de la mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, va assegurar que «la deriva i la inestabilitat es produeix quan les idees no tenen canals normals i pacífics», i va culpar de la «inestabilitat» els responsables que això sigui així.

A més, durant la trobada, els participants també van poder provar diferents burricletes, motos i cotxes elèctrics i també vehicles de ral·li i alta gamma.

A part de les empreses, la trobada va tenir la presència de diferents personalitats de l'àmbit institucional de Catalunya, com el diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Munell, i l'exconseller de la Generalitat i president de TRAM, Felip Puig, entre altres personalitats.

Pel que fa a l'àmbit més local hi van assistir la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, el regidor de Promoció Econòmica de Castellbell i el Vilar, Jordi Calsina, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Promoció Econòmica de Manresa, Joan Calmet. La jornada era organitzada per l'Ajuntament de Castellbell i l'entitat Apae.