Vital Immobles és una firma immobiliària de Manresa especialitzada en la gestió integral de tots els tràmits relacionats amb operacions immobiliàries. En aquest sentit, el director de la firma, Oscar Talavera, explica que aquest fet es deu que la firma està formada per professionals amb una llarga experiència no només en la venda d'immobles, sinó també en la seva promoció i construcció.

Talavera també assegura que a Vital «som molt àgils a realitzar les transaccions». Atribueix aquest fet al coneixement que els seus professionals tenen del sector però també a la seva manera de treballar. D'entrada, explica que els immobles amb els quals trebalal Vital els tenen en exclussiva (no els comercialitza cap més immobiliària). A més, si el venedor d'un pis ho desitja, s'encarreguen de tots els tràmits necessaris (si cal fer el certificat energètic, el contracte d'arres... i concertar la cita amb el notari) per portar a terme la venda. I de cara al comprador també ofereixen la possibilitat de diferents serveis com assessorament financer per als compradors que necessiten finançament per poder tancar l'adquisició.

Pel que fa també a l'agilitat en les vendes dels immobles, Talavera afirma que són molt rigorosos a l'hora d'escollir els immobles que accepten a la seva cartera. Això fa que només treballin amb immobles que «tenen un preu de mercat, un preu ètic i en la venda dels quals nosaltres creguem», perquè «una operació només pot tirar endavant si és equitativa per a venedor i comprador». Aquest fet provoca que descartin tenir entre la seva oferta els habitatges o terrenys que consideren que tenen un preu per sobre del de mercat. Aquesta manera de treballar fa que «tinguem la confiança dels nostres clients», diu el responsable de la firma immobiliària. A més, la complementarietat de l'experiència dels perfils professionals que hi ha a l'empresa fa que coneguin quins són els preus de mercat i també la qualitat de les construccions que venen.

D'altra banda, el mateix Talavera afegeix que disposen d'una àmplia cartera amb les dades de possibles compradors i que això fa que una part important dels habitatges que entren a la seva cartera no arribin a publicitar-se perquè casen amb les necessitats d?aquests compradors dels quals ja tenen les dades, en un moment, en què hi ha poca oferta d'habitatge, ja que al Bages, que és la seva àrea d'actuació, fa anys que no hi ha promocions d?habitatge nou. Això provoca que «costi trobar immobles» i, a més, si quan es troben són atractius, duren menys al mercat. Malgrat aquest fet, i descartar que en aquests moments hi hagi gangues immobiliàries, sí que assegura que «hi ha immobles amb cara i ulls que valen la pena».

A part de la gestió de les vendes d'immobles, ja siguin habitatges, locals o terrenys, Vital també intermedia en operacions de lloguer i també disposa d'un servei de reformes.