La farmacèutica catalana Esteve acomiadarà un "màxim" de 103 treballadors al conjunt de l´Estat la qual cosa representa el 7% de la plantilla de la companyia, que actualment ocupa 1.290 persones. Esteve ha anunciat aquest dimarts en un comunicat la presentació d´un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per "intentar aturar i recuperar les pèrdues operatives" que acumula des del 2017 i "adequar la dimensió d'Esteve Pharmaceuticals a la nova realitat del mercat". Els acomiadaments també afectaran la plantilla de la farmacèutica a Catalunya però no inclourà els treballadors de les plantes productives de Banyeres (Baix Penedès), Martorelles (Vallès Oriental) i Celrà (Gironès), segons han concretat fonts de la farmacèutica.

La companyia ha justificat la decisió per l´afectació "important" sobre la "rendibilitat i sostenibilitat" de l´activitat de la farmacèutica que tenen el "limitat creixement del mercat farmacèutic espanyol, l´exigència d´una elevada inversió per continuar amb el desenvolupament dels productes en fases clíniques o l´impacte en la filial americana pel retard en l´autorització de nous productes per part de l´FDA".

Esteve ja ha iniciat les negociacions amb els representants dels treballadors de la farmacèutica i preveu que la negociació de l´ERO es tanqui abans de mitjans de desembre. La companyia ha remarcat que la decisió es pren després d'haver aplicat ja "un dur pla d'austeritat amb la reducció de despeses i inversions" que ja ha implicat prejubilacions i extinció de llocs de treball temporals.