El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha acusat aquest dimarts a les entitats bancàries espanyoles d'intentar pressionar el Tribunal Suprem (TS) perquè modifiqui la seva decisió sobre a qui correspon el pagament dels impostos de les hipoteques: "Quants telèfons han sonat ahir o aquest matí de jutges del TS per traslladar des del sector de la banca quina ha de ser l'actuació concreta?", ha preguntat.

En roda de premsa des del Parlament, el diputat català ha assegurat que "quan les oligarquíes necessiten l'aparell de l'Estat, sembla que només necessiten unes quantes trucades", com creu que demostra que el TS es reunís en ple després de la sentència que atribuïa als bancs el pagament dels impostos de les hipoteques.

Per Aragonés, els poders de l'Estat es posen a disposició del que considera repressió i "no es tracta només de donar resposta als que defensen el dret a l'autodeterminació o dissenteixen des d'un punt de vista polític, sinó que ara també és una plasmació de classe".

El 'cupaire' també s'ha referit a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que considera que l'ara dirigent d'EH Bildu Arnaldo Otegi va veure vulnerats els seus drets en el judici que el va condemnar el 2011, i ha considerat "contaminats" tant l'Audiència Nacional --que va jutjar Otegi-- com el Tribunal Suprem i el Constitucional.

El tribunal d'Estrasburg ha dictaminat aquest mateix dimarts que la magistrada de l'Audiència Nacional Ángela Murillo no va ser imparcial en jutjar a Otegi i als altres condemnats pel 'cas Bateragune'.