Foment del Treball va proclamar ahir l'empresari i expolític Josep Sánchez Llibre com el seu nou president, un càrrec en el qual substituirà Joaquim Gay de Montellà, que des del març del 2011 ha liderat la principal patronal catalana.

La proclamació del nou president i la seva junta directiva -composta per 76 vocalies- va ser ratificada en assemblea general després de desconvocar-se l'elecció per sufragi en ser la candidatura encapçalada per Sánchez Llibre l'única que s'havia presentat.

En el seu discurs davant l'assemblea, ja com a president de l'entitat, Sánchez Llibre va afirmar que «el futur comença avui» i va enumerar els principals objectius del mandat que inaugura avui: «Rejovenir, renovar, modernitzar, feminitzar i il·lusionar l'organització». «Hem d'estar a l'altura de la nostra economia, treballant amb la unitat i la fermesa que calgui però sense entrar en debats que no siguin de la nostra incumbència», va indicar, i va destacar que la «unitat» ha de ser la nova «senya d'identitat» de Foment.

Unitat per fer front al «contenciós» amb la patronal Pimec en el conflicte per la representativitat patronal a Catalunya, va subratllar, i per aconseguir la reincorporació de la Cecot, de manera que, va puntualitzar, «tots ens sentim còmodes».

Josep Sánchez Llibre (Vilassar de Mar) és exdirigent de l'extinta Unió Democràtica de Catalunya i exdiputat al Congrés dels Diputats i al Parlament, a més de senador. També ha estat vicepresident de Conservas Dani.