Caixa d'Enginyers va inaugurar ahir la seva primera oficina a Manresa, concretament del model Avant de la cooperativa de crèdit i serveis financers i asseguradors, en què no s'ofereix servei d'efectiu (però hi ha un caixer automàtic), ja que se centra en l'assessorament personalitzat de serveis. Tal com ja va avançar Regió7 el 18 de setembre, l'oficina s'ubica al número 66 del passeig Pere III, a les instal·lacions de la Mútua General de Catalunya, amb qui la cooperativa va signar un acord estratègic el desembre del 2017.

A l'acte inaugural van assistir Valentí Junyent, alcalde de l'Ajuntament de Manresa; Joan Cavallé, director general de Caixa d'Engi-nyers, i Daniel Redondo, girector general de Mútua General de Catalunya, així com representants del món empresarial, acadèmic i social de Manresa.

Segons Caixa d'Enginyers, l'obertura respon «al creixement de la demanda de servei que registra l'entitat a la zona», on la caixa, amb cinquanta anys d'història, ha registrat un total de 5.000 socis al llarg del temps. A més, el nou model d'oficina pretén «prestar un tracte personalitzat i de valor potenciant la multicanalitat del servei». El nou format permet, a més, «evitar els costos de les oficines bancàries tradicionals».

En la inauguració, Joan Cavallé va agrair a Mútua General de Catalunya l'«ajuda en el procés de ser coneguts» arreu del país. Cavallé, que va apuntar que la Caixa d'Enginyers, al contrari de la majoria del sector, està obrint oficines, va recordar el compromís amb la digitalització de l'entitat «ja des de final del segle passat» i va definir la nova política de les oficines Avant com un intent de «guanyar proximitat física» amb els seus socis. La caixa té una trentena d'oficines, set de les quals del model Avant.

El director general de la caixa va destacar «l'esforç en inversió» i va insistir que l'acord amb la mútua, que ja té una presència a Manresa de tres lustres (quatre anys, a l'actual local del passeig Pere III), «ens permet fer les inversions de manera ràpida i menys costosa». Segons Cavallé, el model de Caixa d'Enginyers respon a objectius com la «solidesa», la generació de resultats «que reverteixen en l'entitat» i la gestió del risc, tant de la mateixa caixa com dels socis. Cavallé va dir que la caixa pot ser entesa com a conservadora en la seva política de concessió de crèdit, ja que intenta que «els projectes siguin susceptibles de tenir èxit, perquè el pitjor problema financer d'una persona pot ser no poder pagar un crèdit».

Tant Cavallé com Redondo van destacar la sintonia entre la caixa i la mútua, ja que les dues comparteixen una concepció «associativa» del negoci, pròpia de Catalunya, «en contraposició a una visió mercantilista», va dir Redondo, que va apuntar que tant l'entitat financera com la mútua són «fidels a valors com la confiança, la transparència i l'esforç». «I ens calen companys de viatge allu-nyats del curt termini», va reblar.

Redondo i Cavallé van comprometre's a que les seves entitats col·laboraran en el desenvolupament del territori. Cavallé ho va fer apel·lant a l'esperit de la desapareguda Caixa Manresa. L'alcalde Junyent , que es va felicitar per l'«arribada d'una nova activitat econòmica a la ciutat», va insisitir en la «necessària funció social de les antigues caixes, que Caixa d'Enginyers exerceix».