El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va organitzar dijous d'aquesta setmana, juntament amb el centre de recerca culinari Fundació Alícia, una jornada al voltant de l'elaboració i la transformació de productes provinents de l'agricultura i la ramaderia de la Catalunya Central, emprant la cuina com a eina de transformació i coneixement.

La iniciativa es va fer a la Fundació Alícia i principalment anava adreçada a dones rurals. El seu objectiu era fomentar la creativitat i la innovació, afavorir l'intercanvi d'experiències i donar consells per a l'elaboració de receptes sanes i pràctiques. L'activitat s'emmarca en la programació dels grups Leader del DARP que han preparat una agenda d'activitats arreu del país al llarg del mes de novembre. La fundació va organitzar la jornada a les seves instal·lacions, on la tècnica de la mateixa fundació Ana Lobato es va encarregar d'ensenyar per tal de donar a conèixer com treballen i quins són els seus objectius. També es va fer una sessió de benvinguda amb el director del centre Toni Massanés que, al seu torn, va transmetre la idea que cada vegada la gent dedica menys temps a cuinar.

Entre les activitats més destacades hi havia el primer taller «Tendències i eines creatives aplicades a la innovació gastronòmica a través de la cuina». Poc després, va arribar la part pràctica que consistia a dissenyar un plat de forma grupal. El segon, «Alimentació bona, sana, sostenible i ràpida», va anar acompanyat d'una part pràctica en què s'havien de fer servir noves tècniques de cuina. Finalment, va tenir lloc la conferència «Com donar valor al territori a través dels productes de la terra».