L'empresa cardonina Vidmar, especialitzada en la fabricació d'equips per al pesatge, dosificació, control, automatització i software industrial, ha inaugurat una nova seu a Mèxic, a la ciutat d'Apodaca, Nuevo León. La nova seu ha suposat per a l'empresa una inversió de 2 milions d'euros.

Les instal·lacions estan ubicades en un terreny de 12.000 m2, dels quals 2.500 m2 s'han destinat a la fàbrica i les oficines. Actualment la nova seu de Vidmar té en plantilla treballant un 98% de personal mexicà qualificat en engi-nyeria.

Envoltat de personalitats del món empresarial i polític de Nuevo León, José Roda, president del Grup Vidmar, va inaugurar les noves instal·lacions de la fàbrica i oficines corporatives a Apodaca. La nova seu, segons l'empresa, «reforça els valors del grup com a empresa innovadora, eficient, responsable, competitiva i compromesa amb la societat i el seu entorn».

Vidmar Group ha experimentat un creixement de més del 20% anual de facturació a Mèxic, des que hi va arrelar fa més de deu anys. En l'actualitat, l'empresa cardonina exporta més del 70% de la seva producció a més de 25 països a Europa, Amèrica Llatina, Àsia, Orient Mitjà i als Estats Units.

José Roda va fundar Vidmar el 1985 com una empresa de fabricació i comercialització d'accessoris per a equips informàtics. Amb el temps, la seva activitat va anar derivant cap al disseny i fabricació de línies de pesatge i dosificació en continu per al sector industrial, que s'ha convertit en el producte estrella. La indústria del ciment és el seu client principal.

La seva primera experiència en exportació d'equips va ser l'any 1994. El 2010, Vidmar va firmar un contracte amb una empresa colombiana del sector cimenter per automatitzar una planta productora. L'èxit obtingut en aquest projecte va deixar obert el camí a Vidmar per obtenir altres contractes similars en el mateix sector productiu i també en altres.

El 2011, la cardonina va adquirir una empresa especialitzada en automatització industrial, fet que va consolidar Vidmar en aquest camp i li va permetre constituir a Mèxic la segona empresa del grup. Un any més tard, la cardonina instal·lava a Atotonilco (també a Mèxic) una planta per a la producció d'additius per al ciment, amb una capacitat de producció de fins a 30.000 litres/hora i una capacitat anual de 50.000 tones.

L'any 2015, Vidmar va dur a terme a Colòmbia l'automatització d'una línia completa de producció en una gran planta cimentera; per aquest motiu es va crear Vidmar Colombia, que es va convertir en la segona seu del grup a l'estranger. L'any passat, i després que, segons la companyia, aquesta constatés una elevada demanda de projectes per als Estats Units, es va decidir continuar amb l'expansió constituint Vidmar USA, amb seu a Houston.

Vidmar, que té una plantilla de 103 treballadors, va tancar el 2017 amb una facturació de 12,6 milions d'euros. El 2016 va rebre un dels guardons cardonins Eloi de Navel.