Seat ha portat a l'Smart City Expo World Congress les seves propostes per millorar la mobilitat a les urbs, entre les quals destaca el patinet elèctric que llançarà al mercat al desembre i que vol provar en una ciutat espanyola amb una flota destinada al lloguer.

La marca amb seu a Martorell ha instal·lat un espai propi al congrés, que se celebra des d'avui i fins al 15 de novembre al recinte firal de Gran Via de L'Hospitalet de Llobregat.

El president de Seat, Luca de Meo, ha destacat que, amb les seves propostes per a la nova mobilitat urbana, la marca pretén convertir-se en líder en aquest àmbit, a més de continuar jugant un paper rellevant com a fabricant i venedor de cotxes.

"Els projectes que presentem a Smart City Expo són una mostra de la capacitat de la marca per desenvolupar iniciatives que permetin desplaçar-nos de forma més eficaç i segura", ha assegurat en un comunicat.

En relació amb l'anomenada micromobilitat, Seat ha portat al Congrés el patinet elèctric que acaba d'anunciar, eXS powered by Segway, que es podrà provar a la zona exterior oberta al públic.

El patinet, que podrà comprar-se a partir del desembre a un preu de 599 euros, permet cobrir l'etapa final de qualsevol viatge i arriba fins als 25 quilòmetres per hora.

La companyia preveu portar a terme una prova pilot amb una flota d'eXS sharing oberta al públic en alguna ciutat espanyola.

Seat Metropolis:Lab i XMOBA, dues companyies independents del Grup Seat, concentren gran part de l'esforç per desenvolupar els projectes de mobilitat urbana que els assistents a l'Smart City Congress poden veure.

Un d'ells, el Bus On Demand, de Seat Metropolis:Lab, intenta millorar l'eficàcia del transport públic amb un servei que s'adapta a les demandes dels usuaris, tant en la ruta com en la freqüència de pas.

La iniciativa es posarà en marxa com a prova pilot a Wolfsburg (Alemanya) i arribarà després a Barcelona.

XMOBA és la responsable, de la seva banda, d'una app per compartir trajecte desenvolupada per Metropolis:Lab i que, després d'una fase pilot entre els empleats de Seat a la planta de Martorell, estarà disponible per a tots els usuaris al llarg del 2019.

Aquesta aplicació permet que persones que utilitzen el cotxe habitualment per anar a la feina connectin amb d'altres que viuen a la mateixa zona per compartir el trajecte.

En el seu expositor al congrés, Seat ha presentat també l'última versió del seu vehicle Cristóbal 5G, el prototip que integra assistents i seguretat per reduir els accidents i que permet connectar l'automòbil amb el seu entorn.

De Meo ha assenyalat que s'està treballant perquè en els nous models de la companyia es puguin incorporar 3 dels 17 assistents de seguretat de Cristóbal.