El grup Tractor, grup de treball de la sectorial química de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), va presentar ahir a la seu de l'entitat un codi ètic de bones pràctiques que posa l'accent en tenir cura del medi ambient, el territori i la societat, a través de plans específics per a una economia circular, la formació dels seus professionals i, en breu, la represa de la vinculació amb el Campus d'Igualada -UdL. El desenvolupament del pla ha tingut 30 empreses participants, assessorament per part dels serveis d'emergència i busca posar-se un pas davant de la normativa vigent.

En l'anunci de la creació del codi ètic de bones pràctiques van participar Xavi Bustos, vicepresident de la UEA, Joan Mateu, membre del grup Tractor de la UEA, Carlos Santo Domingo, d'Apliclor Solutions, Natàlia Es-querra, de Quimser, Jordi Pijoan, de Proquip, i Susana Vero, d'Atlas Medioambiental. L'acte va ser presentat per la gerent de la UEA, Paula Arias.

El vicepresident de la UEA va destacar que «el sector químic lidera el mercat de l'exportació a l'Estat espanyol», i sobre la trentena d'empreses anoienques participants en la creació del codi ètic, elles soles «han tingut un darrer volum anual de més de 100 milions d'euros». Joan Mateu va assenyalar el «compromís de les empreses químiques per fer les coses ben fetes», i va destacar l'esforç que fa el sector anoienc per «respectar el medi ambient i incidir el mínim». Natàlia Esquerra va recordar l'esforç que ha significat per al sector adaptar-se a la nova normativa europea Reach, un graó ja assolit, mentre que Sussana Vero va assenyalar que, en el procés de l'economia circular, l'empresa de gestió de residus és «el darrer graó de la indústria química» i que tot «residu s'ha de poder transformar en recurs».