L'Ajuntament de Manresa s'ha adherit a la plataforma Ofer.cat amb la intenció que qualsevol comerç, empresa i autònom del municipi pugui tenir presència a Internet i a les xarxes socials per adaptar-se als nous hàbits de compra que ja fan servir actualment els consumidors a través de les noves tecnologies. Amb aquesta adhesió es pretén oferir als negocis manresans una eina, gratuïta (ja que aquest primer any n'assumeix el cost l'Ajuntament), que permet crear ofertes de productes o serveis on-line i compartir-los a les xarxes socials. La intenció és que tots els negocis afiliats a associacions de Manresa tinguin la possibilitat de competir amb les mateixes armes que la resta del comerç global.

«La meva aposta com a regidor»

L'anunci d'aquesta nova iniciativa el va fer ahir el regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, que va mostrar la seva satisfacció per anunciar aquesta «important novetat» per al comerç manresà. Per a Arnau, aquesta és «la meva aposta com a regidor», ja que respon a un dels objectius de l'Ajuntament, com és «la digitalització del comerç manresà per donar-li eines per sumar-lo a les seves habilitats habituals i perquè així pugui tenir presència a la xarxa», va dir Arnau.

L'eina, a la qual l'Ajuntament ha destinat a l'entorn de 10.000 euros, segons Arnau, s'ofereix, i de forma gratuïta, només als comerços afiliats a qualsevol de les associacions manresanes de comerç. El motiu subjacent és la voluntat de promoure, alhora, l'associacionisme, diu Arnau.

Per donar a conèixer Ofer.cat, l'Ajuntament es proposa fer una important campanya de difusió, ja que, perquè el projecte generi resultats, «tan important és que el comerç ho faci servir com que la gent es baixi l'aplicació».

Adaptar-se a la xarxa

Ofer.cat és una eina, dissenyada per una empresa de programació del Maresme, pensada per facilitar l'adaptació dels negocis tradicionals a la venda on-line. A través d'aquesta plataforma es poden crear ofertes dels productes o serveis i compartir-los automàticament amb les xarxes socials (Facebook, Twitter, Printerest, Instagram) i aplicacions de missatgeria (WhatsApp, SMS) en tan sols 3 minuts i a través del mòbil, l'ordinador o la tauleta, segons assegura l'Ajuntament. El projecte consisteix que els clients rebran aquestes ofertes per les xarxes socials i accediran directament a la promoció de l'establiment. Els clients podran posar-se així en contacte amb l'establiment o fins i tot comprar els productes i serveis on-line (amb la garantia de la passarel·la de pagament de Caixabank). A més, Ofer.cat converteix suports gràfics en punts de venda. Així, segons l'empresa, catàlegs, fulls de mà, etiquetes, anuncis en premsa i fins i tot l'aparador de l'establiment es poden convertir en punts de venda on-line 24 h.

La plataforma Ofer.cat ja funciona a Mollet, la Garriga, Arenys de Mar, Sant Hilari Sacalm i Sant Antoni de Vilamajor, entre altres municipis.

Taller de formació

El dilluns 26 de novembre, l'Ajuntament té previst fer un taller de formació per ensenyar com utilitzar aquesta plataforma. A partir de l'endemà ja podran començar a tenir la seva web i a vendre els seus productes. A més, per donar a conèixer aquesta plataforma, una treballadora municipal actuarà de dinamitzadora per ajudar a resoldre dubtes i problemes als comerciants interessats. La seva oficina serà al mercat de Puigmercadal. Aquelles persones que estiguin interessades en aquests serveis poden posar-se en contacte al 93 872 20 66 o per cor-reu a comerc@ajmanresa.cat.