La multinacional francesa Altran, especialitzada en enginyeria i serveis de R+D, ha inaugurat un Centre Tècnic d'Automoció a Sant Esteve Sesrovires, que incideix en tecnologies com la conducció autònoma i la connectivitat; powertrain i electromobilitat, i desenvolupament complet de vehicles.

El centre, que té una superfície de 2.000 m2 amb zones d'oficines i entorns per a desenvolupaments de noves tecnologies, proves i instrumentació, té actualment una plantilla de 85 enginyers i expectatives d'arribar als 100 a final d'any, segons la companyia, amb l'objectiu de donar servei a clients com SEAT.

Altran consolida així el seu posicionament a Catalunya, amb dues seus i més de 1.000 empleats, el 80 % dels quals són enginyers (Tècnics, Superiors, de Grau o Màster), llicenciats en àrees científiques (matemàtiques i físiques), així como perfils d'alta qualificació formats sota l'educació STEM.

A l'acte d'inauguració van assistir ahir José Ramón Magarzo, Chief Executive Officer a Altran Espanya; Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat; Maik Rossdeutscher, Purchasing Director a SEAT; i Enric Carbonell Jorba, alcalde de Sant Esteve Sesrovires. Magarzo va assegurar que «el nostre compromís amb la innovació fa de la inauguració d'aquest centre una fita de màxima importància i, no només pel que pot suposar a nivell de negoci, sinó perquè entenem que està alineat amb el que és la nostra oferta més gran de servei als nostres clients». Ginesta va expressar l'aposta del Govern per la creació de llocs de treball de qualitat: «Us volem ajudar per continuar creant llocs de treball estables i de valor afegit, però també ens podeu ajudar fent l'aposta per Catalunya i pels reptes de futur de la societat catalana, com, per exemple, la mobilitat, l'envelliment, i a fer més eficients les polítiques vinculades a l'estat del benestar.