El manresà Valentí Roqueta ha estat reelegit president de l'Associació Vinícola Catalana (AVC), després de la junta directiva que va tenir lloc dijous, i seguirà quatre anys més en el càrrec.

Roqueta, president del grup vitivinícola Roqueta Origen, va assegurar que els pròxims quatre anys suposen «continuar la labor històrica que fa l'Associació Vinícola des de la seva fundació de defensar els interessos generals del sector i assessorar els associats», segons va informar l'AVC en un comunicat. El president de la patronal també va destacar la necessitat d'«ajudar a coordinar i impulsar les potencialitats que el vi català ofereix, tant al nostre país com en els mercats internacionals». D'altra banda, les empreses Família Torres, Peralada, Huguet de Can Feixes, Castell del Remei, René Barbier i Codorniu han ocupat les sis vicepresidències, mentre que el grup Cellers Pinord ha estat elegit tresorer de la junta directiva de la patronal.

L'Associació Vinícola Catalana representa actualment el 80% dels cellers a Catalunya, entre els que hi ha Freixenet, Bodegues Sumar-roca, Codorniu, Juvé & Camps o Vins Grau.