25 de novembre de 2018
25.11.2018

Catalunya participa al projecte Life Agriclose per millorar el medi ambient

La iniciativa, de 4 anys de durada, ha estat seleccionada per la Comissió Europea en la convocatòria Life 2017

25.11.2018 | 00:19
La consellera Teresa Jordà

La consellera del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, Teresa Jordà, acompanyada de la subdirectora general d'Agricultura, Neus Ferrete, així com del director dels Serveis Ter-ritorials del departament a Lleida, Ferran de Noguera, va presentar dimarts a Lleida el projecte Life Agriclose , coordinat pel departament i seleccionat per la Comissió Europea en la convocatòria Life 2017, per iniciar-se enguany amb una durada prevista de quatre anys i amb l'objectiu d'aconseguir millores per al medi ambient.

El projecte Life Agriclose té un pressupost total de 2.189.704 d'euros i es localitza a Catalunya, la Llombardia i el Piemont. La iniciativa tenia diversos socis beneficiaris, com ara l'Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Mas Badia, l'Ente Regionale per i Servizi all'Agricoltura e alle Foreste (ERSAF), i la Universita' Degli Studi Di Torino (UNITO).

En l'acte de presentació, a Lleida, la consellera Jordà es va mostrar molt satisfeta d'haver obtingut aquest nou projecte europeu d'innovació i de millora del medi ambient, liderat pel departament, que esdevé un pas endavant en els resultats assolits amb el projecte Life Futur Agrari, presentat l'abril, fent palesa l'excepcionalitat d'obtenir dues vegades tan seguides els fons comunitaris que els fan possible.

El nou projecte se centra en la millora del maneig de la fracció líquida (FL), fracció sòlida (FS) i digerits derivats del tractament dels purins (porcins i vaquins). D'aquesta manera, es millorarà la seva aplicació, el maneig i el coneixement perquè els agricultors utilitzin aquests productes adequadament i esdevinguin fertilitzants tan usats com els químics. L'objectiu principal és trobar una solució viable i sostenible a tots aquells ramaders i agricultors que treballen amb aquests sistemes de tractament i els seus productes resultants. El projecte també vol promoure accions per millorar la gestió de les dejeccions ramaderes, avançant cap a la fertilització d'excel·lència a partir de sistemes de concentració de nutrients que permetin guanyar en eficiència i en seguretat ambiental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit