La Festa del Cava que El Petit Celler de Manresa ha organitzat per 13a vegada va portar aquest dissabte a la tarda i al vespre més de 800 persones al Museu de la Tècnica, segons explicava Sebastià Lozano, propietari de l'empresa organitzadora. D'aquesta forma, la festa a les portes de la campanya de Nadal, es manté com una de les cites més consolidades del món del vi i el cava a la capital de Bages.

Al llarg de la tarda i el vespre, el visitants van poder tastar un centenar de caves i també xampanys diferents que van portar 32 cellers i que després podien comprar. Lozano recordava que una de les particularitats de la festa és que també es podien comprar les diferents referències que es tastaven. I afegia que "a diferència de quan es va a una botiga a comprar un cava, aquí encara que es vingui amb una idea predeterminada, com que es poden tastar, es pot canviar d'opinió amb seguretat de que hi ha un altre cava que agrada més". A més, els cellers van portar els seus propietaris o enòlegs de manera que eren ells mateixos qui explicaven les qualitats i especificitats dels seus productes a qui els tastava. I ho feien amb un profund coneixement de cada cava o xampany.

Tapes, la novetat

Una de les grans novetats d'aquesta edició és que la festa va incorporar també un tast de tapes. Un total de 10 restaurants de Manresa i el Bages van portar la seva proposta per aquesta festa i acompanyar així la copa de cava. La presència de les tapes també era una bona ocasió per provar maridatges de vins determinats amb aquests productes gastronòmics.

A la festa també es podien comprar els tiquets pel sorteig d'una panera valorada en 600 euros que va servir per cloure la jornada. El benefici es va destinar a la Fundació Convent de Santa Clara, impulsada per la monja Sor Lucía Caram i que durant bona part de la tarda també va ser al Museu de la Tècnica.