El fabricant de motocicletes Bultaco ha entrat en concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments), amb un passiu d'11 milions d'euros, després d'haver hagut de parar la producció per falta de materials i liquiditat, han confirmat avui a Efe fonts pròximes a l'empresa. Segons el diari La Vanguardia, el jutge ha designat al despatx De Pasqual & Marzo Advocats com a administrador concursal.

Bultaco va presentar a final de l'any passat el seu pla estratègic, que contemplava el llançament de quatre nous models i dissenyava un programa d'expansió internacional.

L'empresa va calcular en aquell moment que, per posar en marxa el pla, caldria una inversió d'uns 50 milions d'euros, pel que va començar la recerca d'un inversor.

Durant aquell procés de recerca, Bultaco va continuar amb els seus plans, però abans de l'estiu es va veure obligada a parar la producció després d'haver tingut problemes de liquiditat per al proveïment de materials, han explicat les mateixes fonts.

Aquella situació va provocar, consegüentment, una parada en els ingressos. Les fonts també han indicat que, malgrat trobar-se ara en concurs de creditors, la companyia és "optimista" i espera que es resolgui tot. Segons l'opinió de les fonts, és una "qüestió de temps" que Bultaco trobi un inversor i pugui reprendre l'activitat.