? El banc assumeix la majoria de les despeses

Les entitats carregaran amb les despeses de notaria, gestoria i l'impost d'actes jurídics documentats, mentre que el comprador assumeix la taxació i el preu de les còpies que sol·liciti.

? Les amortitzacions seran

més barates

La comissió d'amortització anticipada en les hipoteques a interès variable tindrà un límit del 0,25% els tres primers anys i del 0,15% fins al cinquè. Després d'aquest termini seran gratuïtes. En les hipoteques fixes, la penalització serà d'un màxim del 2% els primers deu anys i de l'1,5% a partir d'aquesta data.

? Es prohibeixen les vinculacions

L'entitat ja no podrà imposar la contractació d'una assegurança o d'un altre tipus de productes de forma obligatòria amb la hipoteca. Això sí, es permetrà que els bancs ofereixin millores en les condicions del préstec a canvi de la contractació voluntària de productes. No obstant això, el

Banc d'Espanya vigilarà que no s'abusi d'aquesta estratègia.

? Més impagaments per

embargar

Enfront de la pràctica habitual, en què el banc executava la hipoteca amb tres impagaments, ara s'exigirà un mínim de 12 quotes sense abonar, o l'equivalent al 3% de l'import del crèdit per embargar la casa la primera meitat de la hipoteca, i 15 impagaments, o l'equivalent al 7%, en la segona meitat.

? Sense clàusules abusives

Les clàusules terra i unes altres que es consideren abusives estaran prohibides per llei amb el nou text.