El vicepresident de Bon Preu i propietari del 50% del grup, Josep Font, busca una sortida negociada que posi fi a la disputa judicial que manté amb el seu germà, Joan Font, president i propietari de l'altre 50% de l'empresa, han confirmat a Europa Press fonts del grup.

Segons publiquen aquest dimarts 'La Vanguardia' i 'Expansión', Josep Font va enviar el divendres passat una carta a tota la plantilla en la qual explica que ha cedit al seu fill Abel la representació en Espai d'Inversions, la societat patrimonial on té dipositades les seves accions i que exerceix l'administració solidària del grup.

L'any passat, Josep Font va interposar una demanda en la qual demanava que la justícia reconegués el seu dret de separació de soci, fixés un preu pel seu 50% i obligués el seu germà Joan a pagar-li-ho.

No obstant això, el Jutjat Mercantil 8 de Barcelona va desestimar aquesta demanda, que ara està recorreguda a l'Audiència Provincial, i permet que el president de Bon Preu segueixi avançant amb la divisió del grup en lots per resoldre la disputa.

En la carta a la plantilla, Josep Font diu que Bon Preu viu un moment difícil, delicat i greu, i assegura que el seu germà "promou la ruptura amb una partició que comporta un risc innecessari i evitable" per al personal, els proveïdors, els clients, la banca i els accionistes.

Insisteix que el seu objectiu és "salvar la unitat del grup i la continuïtat d'aquesta excel·lent empresa familiar per sobre de personalismes; per la seva banda, fonts del grup han assegurat a Europa Press que Bon Preu manté el seu funcionament habitual.