El 16 de març del 2018, Projectes Territorials del Bages (PTB) va arribar a un acord amb la Sareb per tal de refinançar el seu deute en tres terminis de pagament, i a més aquest pacte permetia rebaixar el passiu de l'empresa, que era de 6 milions d'euros, a poc més de 5, segons expliquen fonts consultades per Regió7.

El primer dels tres pagaments que s'havia de realitzar, que era de 600.000 euros, es va fer efectiu en el mateix moment que es va signar l'acord amb la Sareb.

El segon pagament que preveia aquest pacte de PTB amb el seu únic creditor ja era més elevat que el primer i sumava un total d'1,5 milions d'euros. L'import s'havia d'abonar el 30 de juny del 2018, però PTB ja no el va poder pagar. Aquest fet va ser el detonant perquè l'empresa acabés presentant primer el preconcurs de creditors i després del concurs.

De totes maneres, la part més grossa del deute era la tercera i era la que quedava més lluny. Així, en el mateix acord s'establia un tercer pagament que s'havia de fer efectiu al llarg d'aquest 2019 i que s'enfilava als tres milions d'euros restants.

La garantia del deute amb la Sareb són els diferents terrenys en sòl industrial que té PTB en diversos punts de la comarca del Bages, amb l'excepció d'una finca rústica que és al terme municipal de Castellgalí.

Fonts de PTB asseguren que les finques que el hòlding té en propietat es van comprar amb el capital que tenia la mateixa societat i que no es van finançar amb crèdits.

El deute de l'empresa és fruit dels crèdits hipotecaris que s'han demanat per tal de finançar el desenvolupament urbanístic de les zones industrials en les quals es troba ubicat el sòl que la firma té en propietat.