11 de gener de 2019
11.01.2019

El Govern prendrà mesures per endarrerir un any l'edat efectiva de jubilació

La Seguretat Social permetria les jubilacions anticipades però amb una major cotització

11.01.2019 | 13:01
Manifestació de pensionistes.

La Seguretat Social vol endarrerir un any l'edat ordinària de jubilació. Aquesta és una de les mesures necessàries a adoptar per aconseguir la sostenibilitat del sistema, tot i que permetria les jubilacions anticipades sempre que impliquin una major cotització.

En una trobada amb mitjans, el secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado, ha coincidit amb la proposta avançada aquesta setmana per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) d'aplicar mesures per fomentar el retard de l'edat efectiva de jubilació, sense tocar l'edat legal que arribarà als 67 anys el 2027.

El Govern és partidari de modificar els requisits d'accés a la pensió, permetent una jubilació anticipada cofinançada, és a dir, en aquells col·lectius que acordin aplicar unes majors cotitzacions.

Respecte a la proposta de la AIReF per estendre el període de còmput d'anys de vida laboral per al càlcul de la pensions, passant dels 25 anys actuals als 35 anys, el Govern es mostra favorable i considera que no hauria de "produir efectes negatius ".

Així es desprèn del document que el Ministeri de Treball i Seguretat Social ha enviat a l'Autoritat amb la seva opinió, en què considera que el dèficit de la Seguretat Social, que actualment ronda els 18.000 milions (1,6% del PIB), no té únicament un caràcter estructural, sinó que l'afecten també elements conjunturals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit