Prop d'un centenar d'amics i clients del bar Jo de Manresa van organitzar dissabte passat un sopar sorpresa als seus propietaris, Joan Fàbregas i Montserrat Tor, que van tancar l'establiment el 22 de desembre passat per jubilació.

El negoci, que va obrir portes per Corpus del 1945 al carrer Bisbe Comas, es va convertir en un local històric del barri del Remei de la capital del Bages, i havia estat una pensió gairebé des de la seva obertura fins fa uns quinze anys, segons explica la família.

L'establiment el van posar en marxa els avis de Joan Fàbregas i a partir del 1970 el van dirigir els seus pares, Josep Fàbregas i Maria Antònia Vila. Joan Fàbregas va començar a treballar al bar a la seva joventut i hi ha estat vinculat, juntament amb la seva esposa, durant quaranta-vuit anys.

El sopar, celebrat al restaurant Els Noguers, va aplegar clients i amics que van voler homenatjar el tracte familiar i els bons àpats del bar Jo, el nom del qual prové d'un cognom vinculat a la família Fàbregas.

Sandra Fàbregas, filla del matrimoni propietari del negoci, explica que els seus pares van viure la festa «amb molta emoció i sorpresa».

L'històric negoci no tindrà continuïtat, i la família Fàbregas-Tor pretén posar a la venda l'edifici, des del magatzem del soterrani fins a la segona planta, on s'havien ubicat les habitacions de la pensió.