El funeral per Andreu Aguilera Alfaro, ànima d'Imprintsa i directiu de Prensa Ibérica, grup al qual pertany aquest diari, se celebrarà avui a les 11 del matí. Malgrat que en principi s'havia anunciat que el funeral es faria a la sala Montserrat de Fontanova, finalment la cerimònia se celebrarà a la nau d'Imprintsa, a Sant Fruitós de Bages (quilòmetre 3 de la carretera C-16C).

El canvi d'ubicació a un espai més ampli s'ha decidit per fer coincidir el funeral d'Aguilera amb el del seu pare, Sebastián Aguilera Aguilera, que va morir ahir als 85 anys (quaranta-vuit hores després que el seu fill), després d'una llarga malaltia.

Andreu Aguilera va morir diumenge passat de forma sobtada als 56 anys d'edat. Nascut a Manresa el 4 de gener del 1963 però resident a Sant Fruitós, deixa parella, Teresa Casals, i una filla de 12 anys, Miranda. La seva vinculació a Regió7 es remunta a la seva adolescència, i és on va aprendre l'ofici que el va portar a desenvolupar una destacada carrera professional.

El bagenc va arribar a ser el director tècnic de Regió7 i la persona que va «pilotar» tota la informatització del diari, pionera entre els diaris catalans de fora de Barcelona.

Aguilera també fou l'ànima de la fundació i el desenvolupament d'Impressions Intercomarcals SA (Imprintsa), l'empresa d'arts gràfiques d'aquest diari. Aguilera va ocupar el càrrec de director general d'Imprintsa i hi va continuar al capdavant quan, l'any 2006, aquest diari va passar a formar part del grup Prensa Ibérica.

Des de feia un any i escaig, Aguilera era, també, director general d'Impremtes del grup editorial.