En el quart trimestre de l'any passat 1.179 societats mercantils van traslladar la seva seu social a una altra comunitat autònoma i Madrid i Catalunya van ser les que van registrar un nombre més alt de sortides, amb 356 i 214, respectivament, segons les dades del Col·legi de Registradors.

Atenent a conjunt de l'any, 2.359 empreses han traslladat la seva seu social des de Catalunya.

De fet, segons dades del Col·legi de Registradors en el primer trimestre del 2018 1.350 empreses van traslladar la seva seu social des de Catalunya a altres comunitats, la dada més elevada en el període de tot Espanya.

A més, en el segon trimestre van ser 536 societats les que se'n van anar de Catalunya a altres comunitats, a les que es van afegir 259 en el tercer trimestre, una xifra que s'ha anat moderant a mesura que avançava l'any.

Entre les dades del quart trimestre, destaquen les empreses que es van de Madrid, 356, i de Catalunya, 214, a gran distància de la següent comunitat autònoma, Andalusia, amb 140.

Si comparem la relació entre entrades i sortides, Catalunya va mostrar un balanç negatiu, és a dir, de pèrdua de seu social de 61 empreses mentre que Madrid mostra un saldo positiu de 21 societats.