Les pimes industrials catalanes van millorar els seus resultats econòmics el 19% el 2018, ja que les vendes i les exportacions van seguir creixent, encara que a menor ritme que fa un any, mentre que per al 2019 la majoria de les empreses enquestades (62%) preveuen que la seva activitat augmentarà.

És el que s'extreu de l'informe presentat ahir en roda de premsa pel president de Pimec, Josep González, i el director de l'Observatori de Pimec, Modest Guinjoan. L'estudi recull l'evolució de les pimes industrials catalanes el 2018, i destaca un augment de l'ocupació del 2,6%, un increment de la inversió del 49% de les pimes i una diversificació de les vendes, ja que el mercat català ha perdut quatre punts en benefici de l'exportació. L'informe d'aquest any, que s'extreu d'una enquesta realitzada per Gesop a 400 empresaris, inclou dues preguntes més sobre la desacceleració econòmica, a les quals només un 19% del teixit industrial català ha respost que ha notat l'alentiment de l'economia.

González i Guinjoan van valorar les xifres de l'informe de manera positiva perquè són millors del que esperaven i suposen la «consolidació de la recuperació del sector que es produïa al llarg dels últims anys». Segons l'informe, el 55% de les empreses ha incrementat les vendes, la qual cosa suposa un saldo de variacions del 34% el 2018.