L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar) i el Consell Comarcal del Solsonès han unit esforços per crear un servei d'atenció a les empreses. Segons ha explicat la presidenta de l'ens comarcal, Sara Alarcón, l'objectiu és optimitzar els recursos del territori i oferir un millor servei. Així, entre les eines que oferirà hi ha la informació, l'assessorament personalitzat, o la formació. "El que més interessa és seguir fent créixer el territori a través de les empreses", ha reconegut l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch. Desenes d'empresaris han assistit aquest dimarts al migdia a la presentació del nou 'Puntempresa'.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha explicat que, de la mateixa manera que, el 2014, la creació de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona -que agrupa tant als consistoris com a les entitats d'empresaris- va ser un gran avenç per a l'impuls econòmic del territori, la inclusió ara del Consell Comarcal del Solsonès "era imprescindible". En aquest sentit, la presidenta de l'ens comarcal ha remarcat que el nou 'Puntempresa' permetrà una major "coordinació" i evitarà "la duplicitat de serveis i el malbaratament dels recursos".

Una seixantena de persones han assistit a la presentació del nou servei, que ha anat a càrrec de la directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez. El nou punt d'atenció va dirigit a totes aquelles persones que gestionin una activitat econòmica a Cardona, Solsona o a la comarca del Solsonès. Entre els serveis que ofereix hi ha la informació -des de com crear nous projectes a la gestió de subvencions-, l'assessorament, la formació i la cooperació entre l'empresariat. Domínguez ha explicat que es tracta d'un "catàleg viu" que anirà incrementant els seus serveis d'acord amb les necessitats dels empresaris.

Una eina pionera

Ramon Vilajosana, representant dels empresaris de Cardona i un dels fundadors de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona ha remarcat que el nou servei "és pioner" i com aquest "permetrà crear un sistema molt professionalitzat" que, fins i tot, pot servir d'exemple a altres territoris. Des de Solsona, el president del col·lectiu d'empresaris també ha valorat molt positivament la nova unió, tot insistint en el fet que "si tots ens impliquem en el territori, és com el podem fer créixer".