24 de gener de 2019
24.01.2019
Regió7

El 40% dels comerços catalans diu que les vendes han baixat per Nadal

La meitat dels comerciants prefereix mantenir la data tradicional del 7 de gener per començar rebaixes

24.01.2019 | 17:35
Un comerç durant el Black Friday de l'any passat

Un 40% dels comerços catalans han registrat un descens de les vendes en la passada campanya de Nadal respecte a l'any anterior, encara que es manté com el període de més èxit comercial, segons una enquesta de l'Escola Universitària de Comerç i Distribució (ESCODI) de Terrassa.

L'enquesta, realitzada a prop de 5.500 treballadors de 2.400 establiments, analitza la 'salut dels comerços', aborda les vendes, promocions i marges durant el 'Black Friday' del novembre passat, la campanya de Nadal i les Rebaixes d'Hivern 2019, ha precisat l'ESCODI en un comunicat.

Segons les dades obtingudes, el 68% dels comerços enquestats participa en el 'Black Friday' i un 74% d'ells han obtingut resultats millors o iguals als del 2017, encara que el 40% creu que aquest avançament de les promocions ha afectat negativament les vendes de Nadal i un 27% opina que ha perjudicat les rebaixes d'hivern.

En el cas de la temporada de rebaixes d'hivern, els resultats de l'estudi mostren que "aquest format de venda va perdent força", ja que només el 15% dels enquestats han incrementat les seves vendes en relació amb el període de rebaixes anterior.

De fet, el 49% dels enquestats ha afirmat que la campanya amb més vendes és Nadal, seguida de les rebaixes d'estiu, mentre que només per a un 5% dels comerciants les rebaixes d'hivern són les més beneficioses de l'any.

El 50% dels comerciants han indicat que prefereixen mantenir les dates tradicionals de rebaixes i el 45% va començar les seves promocions el 7 de gener, la data d'inici tradicional, mentre que només un 19% aposta per la liberalització del calendari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit